diumenge, 25 d’octubre del 2015

La felicitat de les coses gratuïtes


Qui no s'ha descarregat música de manera il·legal alguna vegada? Encara que només sigui per escoltar-la al mòbil? Hi ha diverses plataformes que permeten sentir música online sense cap mena de cost, com és el cas d'Spotify, pagant una suma de diners als cantants o grups. Però que passa quan la descarreguem de forma irregular, sense que els propietaris d'aquella cançó cobrin els deus drets?

A Espanya, prop del 90% del consum cultural a Internet és de forma il·legal. A més, la música és el tercer sector més afectat, per darrere del cinema i les sèries. Totes aquestes descàrregues il·legals, que ja poden ser fetes a través d'aplicacions o pàgines web, no paguen cap mena de retribució als cantants i fan que aquests perdin diners. Què passaria si tots nosaltres treballéssim a canvi de res? Com sobreviuríem o com pagaríem els rebuts? Tots sabem que està malament fer això.

Però la realitat és una altra. Estem disposats a pagar només per posar una cançó en el nostre mòbil? Ens val la pena gastar-nos uns diners per tres minuts d'àudio? Tot i que em sap greu pels cantant que perden diners, jo sóc la primera que no està disposada a gastar-me diners en una cançó pels dispositius mòbils. I ho diu una persona que encara es gasta diners comprant CDs. I és que, què hi ha més espanyol que la satisfacció d'aconseguir alguna cosa gratis?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada