dilluns, 5 de maig del 2014

Com és una prèvia per a fer un vídeo de Youtube?


Són les set i mitja del vespre. El Luismi, el Denis, el Lomba i el Mini han quedat a la porta del Fòrum per a fer un vídeo pel seu canal de Youtube Barcelona Ríe. Fa un any van començar el canal i han pensat fer un vídeo d'aniversari sobre la Feria de Abril de Barcelona i decideixen fer una volta per veure l'ambient.

Comencen a caminar en direcció les casetes, on quatre dones subjecten cartells on posa: Abraçades gratis i Déu t'estima. Un gran nombre de policies vigila la zona, mentre que un grup d'àrabs ven globus amb formes de Doraemon o Pocoyó. Els quatre nois caminen en línia, un al costat de l'altre, com si fossin els Beatles, amb música andalusa de fons. Dos homes vestits de Mickey Mouse i de Winnie The Pooh esperen als nens per fer-se fotos i guanyar diners. Comença a sonar música festiva que desacredita totalment el sentiment andalús, provinent d'un local on venen cocktails i alcohol.

A mesura que es van endinsant a la zona de les casetes, la música flamenca sona més i més fort. El Luismi agafa el seu mòbil per fer-se un selfie-video que després pujarà al canal de preses falses i making-off. La gent passeja, una bona part amb vestits i faldilles andalusos, i balla al ritme de la música flamenca.

Un estand del PSC i un altre de Ciutadans sorprenen als visitants de la fira, que se'ls miren encuriosits. Un avi pica de mans perquè la seva neta balli, mentre que a l'altre costat hi ha un Photocall del Periódico sense cap persona. Una gran quantitat de xonis aglomeren els carrerons de les casetes, totes elles amb flors de colors vistosos al cap.

Una parella de gent gran passeja pels carrerons, ella vestida de flamenca, i se'ls apropa un marroquí que els ofereix roses a 1€. El punt de seguretat, informació i premsa està buit, com si tothom es conegués la zona i la ubicació de les casetes.

Els quatre nois segueixen caminant i arriben a la part del menjar on hi ha llargues cues i una forta olor a fregit. Un nen petit balla al ritme de la música amb el cotxet del que probablement sigui el seu germà, al seu costat una nena cau al pujar sobre les tanques del pàrking de la fira.

Un home vestit de fluorescent espera assegut en un carret de golf a haver de solucionar algun problema o baralla de la fira. Una gran fila de lavabos decoren una part dels carrerons, sense gaire utilitat per part dels assistents. Molta gent passeja orgullosa amb bosses de la Hannah Montana, tot i no ser una fira de Disney Channel. La gegant nòria col·locada per a l'ocasió, no para de girar sobre un grup d'homes que venen polseres de fil. El sol poc a poc va caient i la foscor comença a aparèixer. Una nena cau per les escales amb el seu vestit de flamenca.

Els quatre youtubers arriben a la zona d'atraccions, plena de llums i de músiques que es solapen les unes a les altres. Un home emmascarat espanta als nens que pugen al terrorífic tren de la mina mentre que a l'atracció del costat uns nens amb globus gaudeixen del "gusanito". Un simulador 6D atrapa l'atenció dels visitants, que se'l miren molt sorpresos. Una botiga de cotó de sucre crea meravelloses formes, ambientades per la neu que surt d'una atracció propera. La casa del terror no falta a la fira, amb molta cua i uns personatges molt aterridors a l'exterior.

Hi ha un gran nombre de paradetes de fira per guanyar peluixos i objectes peculiars, com batedores o exprimidors. De sobte el Luismi fa parar al grup per proposar una idea, començar el vídeo tirant un dard a un globus i sortejar el premi que guanyin entre els seguidors del canal de Youtube.

De fons s'escolten els crits estridents de les persones que estan a la muntanya russa. El Lomba comença a muntar la càmera per començar a gravar amb una música festiva de fons. Els crits de la gent a les atraccions cada cop sonen més forts, als de la muntanya russa s'hi afegeixen els de la Cárcel i els de la Granota Bosch. El cartell de Caipirinha a 2€ extremadament il·luminat, atreu l'atenció de la gent. En aquell precís moment el Lomba comença a gravar l'ambient de la fira que portaven una hora observant. En mig de tantes persones, música i soroll, passa completament desapercebut i el Mini, el Denis i el Luismi decideixen començar el seu nou capítol de Barcelona Ríe.

Si voleu veure com va quedar el vídeo, podeu fer-ho aquí: Feria de Abril 2014 - Barcelona Ríe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada