divendres, 20 de novembre del 2015

Gelos

La gelosia és una emoció sentida per aquell que percep que una altra persona dóna a una tercera una cosa que ell vol per a si mateix, normalment és amor, afecte o atenció. En canvi, l'enveja és una emoció desagradable que experimenta una persona que desitja quelcom que posseeix una altra. Parlant clar, en la gelosia apareix una tercera persona, cosa que en l'enveja no.

Espanya ha estat un país bipartidista, on PP i PSOE s'han anat alternant el poder. Podríem dir que quan un dels seus dirigents es convertia en president, l'altre tenia enveja del càrrec que tenia el primer. Però ara, Espanya s'està convertint en un país tripartidista o quatripartidista (PP, PSOE, Ciutadans i Podemos). Llavors, això vol dir que l'enveja entre candidats des de 1982 (Felipe Gonzalez i Manuel Fraga), s'ha convertit en gelosia. Rajoy, Sánchez, Iglesias i Rivera, es juguen un càrrec, però sabent que hauran de pactar i donar a alguns partits una atenció que no donaran a altres. Com un matrimoni i les seves amants.

Ens imaginem a Sánchez com l'home guapo i fort de la parella, el dominant. La dona seria Rajoy, una persona sense gran decisió que accepta totes les decisions del marit (menys quan les amigues, o diguem-li gabinet de comunicació, li diuen que ha de fer). Iglesias seria l'amant de Sánchez, la secretaria que porta la seva relació en secret però que de cara al públic sempre és simpàtica i comprensiva. Rivera, clarament, l'amant de Rajoy. Amb el seu atractiu posat, enamora a totes, i qui sap si té més amants a més de Rajoy...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada